Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

  42 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

   Εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 42 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κυπρίων νομού Λάρισας την  20η Ιουλίου 2016.
 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνατίου.
  Για την ημέρα αυτή μίλησε ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, Αντγος ε.α. Σπυρίδων Τσιρώνης, ο οποίος στην ομιλία του αφού παρουσίασε τα γεγονότα της εισβολής, τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων, ότι η υπόθεση της Κύπρου δεν θα διαλευκανθεί ποτέ. Απλά, από καιρού εις καιρό θα έχουμε μερικούς που θα προσπαθούν να ρίξουν λίγο φως σ΄αυτή τη βρώμικη ιστορία που παίχτηκε εις βάρος του Ελληνικού και Κυπριακού λαού.
                              
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων Κυπρίων στην πλατεία Αγ. Μπλάνα.Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των Διοικητού 1ης Στρατιάς και Αρχηγού ΑΤΑ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λάρισας, μέλη της    ΕΑΑΣ Λάρισας οι οποίοι το 1974 πολέμησαν στην Κύπρο, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος των αποστράτων Τεχνικού Ανχης Καραβίδας Θεοδόσιος, καθώς και έφεδροι πολεμιστές της περιόδου αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου