Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Συνάντηση Προέδρων ΕΑΑΣ & ΕΑΑΑ (Παρ. Λάρισας) με τον ΥΕΘΑ κ. Πάνο ΚαμμένοΣτα πλαίσια της παρουσίας του ΥΕΘΑ κ. Πάνου Καμμένου στη Λάρισα στις 19 Φεβ 2015, οι Πρόεδροι των ΕΑΑΣ και ΕΑΑΑ/ Παραρτημάτων Λάρισας, συναντήθηκαν στο ΑΤΑ και συζήτησαν θέματα που αφορούν τα ε.α. στελέχη των Ε.Δ.

-Αρχικά του ευχήθηκαν επιτυχία στα καθήκοντα του ΥΕΘΑ.

-Σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι:
  • Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε εντός 2 μηνών να εφαρμοστεί πλήρως η απόφαση του ΣτΕ και οι συντάξεις να επιστρέψουν στα επίπεδα του Ιουλίου του 2012.
  • Τα αναδρομικά θα δοθούν σε βάθος διετίας.
-Σε ότι αφορά τα ηλιακά κριτήρια και τον τρόπο αποστρατείας(αναφέρθηκαν παραδείγματα) με συνέπεια τις άδικες κρατήσεις που υφίστανται χιλιάδες συνάδελφοι, τιμωρούμενοι αναδρομικά για τον τρόπο επιλογής της αποστρατείας τους, ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι για την κατηγορία αυτή.

-Για τα Μετοχικά Ταμεία, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της περιουσίας του ΥΠΕΘΑ που ανέρχεται στα 32 δισ. ευρώ, ώστε να καταστούν βιώσιμα και να παρέχουν ικανοποιητικές απολαβές.

-Αναφέρθηκε τέλος στην επανασύσταση της ΜΟΜΑ και ζήτησε την βοήθεια των αποστράτων που έχουν σχετική εμπειρία. Επί του θέματος θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση από το ΥΠΕΘΑ.

-Παραδόθηκαν υπομνήματα με θέματα των Ενώσεων που τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που ήταν διάρκειας περίπου 20' λεπτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου